حسابداری شرکت بازرگانی
حسابداری شرکت بازرگانی یکی از حیاتی ترین انواع حسابداری می باشد زیرا در این شرکت ها عمدتا مبالغ بالا در قالب هزینه و درآمد مبادله می شود.
محاسبه سود و زیان یکی از اهداف اصلی حسابداری شرکت های بازرگانی می باشد که توسط صورت های مالی مختلف صورت می گیرد.
در این مقاله سعی داریم به بررسی انواع حساب ها و ثبت های شرکت بازرگانی، نرم افزار حسابداری شرکت بازرگانی و بهای تمام شده در شرکت حسابداری بپردازیم.
حسابداری بازرگانی چیست؟
کسب سود هدف اصلی شرکت های بازرگانی می باشد، به همین جهت بررسی سود و زیان،میران بدهی و دارایی شرکت از مهم ترین وظایف حسابدار شرکت بازرگانی می باشد. در ادامه به طور مفصل به وظایف حسابدار شرکت های بازرگانی خواهیم پرداخت.
وظایف حسابدار بازرگانی
حسابدار شرکت بازرگانی علاوه بر مواردی که در بالا گفته شد وظابف دیگری نیز دارند که در ادامه به طور موردی به آن ها اشاره خواهیم کرد.
- تنظیم صورت های مالی مختلف
- تنظیم ترازنامه
- محاسبه ارزش افزوده
همانطور که در بالا اشاره کردیم، محاسبه سود و زیان از مهم ترین وظایف حسابدار بازرگانی می باشد.
محاسبه بهای تمام شده در شرکت بازرگانی
بهای تمام شده یکی از اجزا اصلی تعیین کننده سود و زیان در حسابداری شرکت می باشد که نحوه محاسبه بهای تمام شده در شرکت بازرگانی را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
جهت محاسبه بهای تمام شده ابتدا باید بهای تمام شده کالای خریداری شده طی دوره محاسبه کنیم که جهت محاسبه آن باید خالص مبلغی که برای خرید کالاها پرداخت کرده ایم را با هزینه حمل جمع کنیم.
در ادامه جهت محاسبه بهای تمام شده کالای آماده برای فروش، بهای تمام شده کالای خریداری شده را با موجودی کالای اول دوره جمع می کنیم.
با کسر بهای تمام شده موجودی پایان دوره از بهای تمام شده کالای آماده فروش، بهای تمام شده کالای فروش رفته به دست می آید.
در انتها اگر مبلغ فروش را از از بهای تمام شده ای که در بالا محاسبه کردیم کسر کنیم، سود ناخالص به دست می آید.
ثبت های شرکت بازرگانی
ثبت شرکت های بازرگانی به دو روش می تواند انجام شود که عمدتا از دومین روشی که بررسی خواهیم کرد استفاده می شود.
سیستم ادواری و دائمی، دو روش برای انجام ثبت های حسابداری می باشد که در ادامه بررسی این دو سیستم خواهیم پرداخت.
سیستم ادواری شرکت بازرگانی
در سیستم ادواری، در پایان سال مالی موجودی کالاها و بهای تمام شده آن ها محاسبه می شود و به عنوان موجودی اول دوره سال مالی بعد لحاظ می شود.
روش ادواری به دلیل آن که در آن به جزئیات پرداخته نمی شود و از موارد بسیاری چشم پوشی می شود روش مناسبی نمی باشد و در اغلب شرکت های بازرگانی از این روش استفاده نمی شود.
سیستم دائمی شرکت بازرگانی
روش دائمی یکی دیگر از روش های ثبت در شرکت بازرگانی می باشد که در آن تمام عملیات تجاری در دفاتر ثبت می شود.
در این روش به دلیل توجه بسیار به ثبت ها، می توان صورت های مالی مختلف مورد نیاز شرکت را از آن ها تهیه کرد.
امروزه اکثر شرکت ها از این روش برای ثبت های خود استفاده می کنند.
نرم افزار حسابداری شرکت بازرگانی
نرم افزار های حسابداری مختلفی برای تسهیل در امور حسابداری شرکت های بازرگانی وجود دارد که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند.
نرم افزار حسابداری شرکت بازرگانی باید محاسبه سود و زیان شرکت و همچنین تنطیم صورت های مالی مختلف کارا باشد، به همین دلیل توصیه می شود قبل از خرید نرم افزار حسابداری، بررسی های لازم را به عمل آورید.
در صفحه نرم افزار حسابداری به طور کامل به بررسی نرم افزار های حسابداری مختلف و کاربرد های آن پرداخته ایم. در صورتی که قصد تهیه نرم افزار حسابداری شرکت بازرگانی دارید می توانید از اطلاعات صفحه مورد نظر استفاده نمایید.
خدمات حسابداری شرکت بازرگانی
حسابداری شرکت بازرگانی یکی دیگر از خدمات محبوب حساب سرا که توسط حسابداران متخصص و مجرب انجام می شود.
همانطور که گفته شد حسابداری شرکت بازرگانی یکی از حساس ترین انواع روش های حسابداری می باشد و به همین دلیل حسابداری این شرکت ها باید توسط افراد مجرب صورت گیرد.
حساب سرا با دراختیار داشتن حسابداران باتجربه و متخصص در این زمینه آماده خدمت رسانی در زمینه خدمات حسابداری شرکت بازرگانی می باشد.
در صورتی که تمایل دارید از خدمات حساب سرا استفاده نمایید می توانید از طریق اطلاعات تماسی که در ادامه ذکر شده است با ما در ارتباط باشید.
حسابدار بازرگانی کیست؟
حسابدار بازرگانی یکی از مهم ترین اشخاصی است که باید در شرکت های بازرگانی حضور داشته باشد؛ زیرا وی با تجربه و تخصصی که در این حوزه دارد قادر است صورت سود و زیان شرکت را تهیه نماید و به مدیریت کمک کند تا بهترین تصمیمات را برای شرکت بازرگانی خود اتخاذ نمایند.
توجه نمایید که هدف تشکیل شرکت های بازرگانی کسب سود است و این امری کاملا منطقی است؛ اما برای کسب سود باید ریز حساب ها را درآورد و به نکات مالی توجه نمود تا بتوان از طریق برخی استراتژی ها سود شرکت را افزایش داد و زیان های موجود را به حداقل خود رساند.
صورت های مالی در حسابداری بازرگانی
پرکاربردترین صورت های مالی در شرکت های بازرگانی مربوط به صورت سود و زیان و ترازنامه در حسابدار بازرگانی است که در ادامه با این دو مورد بهتر و بیشتر آشنا می شوید.
صورت سود و زیان در حسابداری بازرگانی
برای اینکه بتوانید وضعیت مالی شرکت را بسنجید باید سود شرکت را در مقابل زیان آن قرار دهید که یکی از مهم ترین وظایف حسابداران بازرگانی همین مورد است. صورت سود و زیان در حسابداری بازرگانی مشخص می کند که شرکت چه مقدار سود کرده، چه مقدار هزینه کرده و همچنین تا چه میزان زیان کرده است. با این اطلاعات مدیران می توانند استراتژی های خود را ادامه دهند یا تغییراتی بر روی آن اعمال کنند.
ترازنامه در حسابداری بازرگانی
مطمئنا شما هم بارها شنیده اید که ترازنامه یک شرکت میزان دارایی ها و بدهی های یک شرکت را نشان می دهد به همین خاطر تکمیل این صورت مالی بسیار ضروری است تا مدیران آگاه شوند که چقدر دارایی و چقدر بدهی دارند. برای پر کردن این ترازنامه باید در ابتدا داراییهای جاری، بعد داراییهای غیر جاری، سپس بدهیهای جاری و در نهایت بدهی های بلند مدت لحاظ شوند.
با ما در ارتباط باشید
همچنین می توانید شماره تماس خود را در کادر زیر وارد نمایید تا کارشناسان شرکت حداکثر طی 30 دقیقه آینده تماس حاصل نمایند
سوالات متدوال
تعرفه حسابداری شرکت بازرگانی چقدر است؟
هزینه حسابداری شرکت بازرگانی به موارد مختلفی مانند میزان مبادلات تجاری شرکت بستگی دارد و نمیتوان برای آن تعرفه یکسانی تعیین کرد.
جهت دریافت تعرفه اختصاصی می توانید با شماره 02166198626 در ارتباط باشید.
بهای تمام شده کالای فروش رفته در شرکت بازرگانی چگونه محاسبه می شود؟
با کسر بهای تمام شده موجودی پایان دوره از بهای تمام شده کالای آماده فروش، بهای تمام شده کالای فروش رفته به دست می آید.